POTAPLJAČICA ODPRTIH VODA

Iskala sem darilo za fantov okrogli rojstni dan. Želela sem mu podariti nekaj, kar mu bo za vedno ostalo v spominu. Odločila sem, da mu podarim neko novo doživetje in da greva skupaj raziskat morske globine. Obiskala sem Bojana, ki mi je razložil osnove potapljanja in par mesecev kasneje na deževno petkovo popoldne sva s fantom imela prvo teoretično lekcijo potapljanja. Po štirih urah teorije sva oba začela spraševat, ali bova slučajno imela kakšne težave z izenačevanjem pritiska, hkrati pa sva dobila potrebno spoštovanje, ki ga potrebuješ, preden se podaš v globine.

Tega termina tečaja smo se udeležili le trije, tako da smo imeli intenzivni tečaj in smo cel vikend preživeli v bazenu. Bazen v Pristanu smo prečesali po dolgem in počez, vmes opravili vse potrebne vaje, ki jih moraš opraviti kot potapljač. Hvala bogu, da ima Bojan zalogo dobrih bombonov, saj bi nam drugače po desetih urah v vodi pošle vse moči. Po koncu tečaja in uspešno opravljenem teoretičnem izpitu smo se odpravili v Kostreno, da preizkusimo svojo pridobljeno znanje še na morju.

Po štirih opravljenih potopih in prestanem potapljaškem krstu sva bila oba navdušena, da sva postala potapljača. V Kostreni so se nam pridružili tudi člani kluba Pro Dive in z nami delili svoje znanje in izkušnje.

Na dopustu sva opravila prva samostojna potopa. Občutek je bil enkraten. Nisem verjela, da je tudi jadransko morje tako pisano in živahno pod morsko gladino. Nad in pod vodo sva se počutila zelo varno, saj so nas na tečaju zelo dobro pripravili. Sama sem mnenja, da lahko pod vodo resnično uživaš le, če si sproščen in sproščen si lahko le, če verjameš v svoje sposobnosti in znanje. Že sedaj se veseliva naslednjih potopov, sploh kje na Rdečem morju.

Hvala potapljaškemu klubu Pro Dive, da ste nama omogočili vstop v nov, podvodni svet.

Tajda in Matevž

error: Kopiranje onemogočeno
X