Poslanstvo kluba

Potapljaški klub Pro Dive je v svojem prvem desetletju delovanja presegel vse tisto, kar sem si ob njegovi ustanovitvi zastavil za glavni cilj: neodvisno od katerega koli zunanjega dejavnika ponuditi tečajnikom in članom tisto, kar bo na najvišji možni ravni upravičilo njihovo zaupanje.

Verjamem namreč, da mora biti njihovo zaupanje v nas, po tem, ko se odločijo presegati svoje lastne omejitve s pomočjo potapljanja, izjemno veliko. Mnogi s tem uresničujejo svoje otroške sanje, spet drugi si želijo v življenju poskusiti nekaj prej nepredstavljivega. Menim, da je odgovornost potapljaškega inštruktorja izredna in da zgolj veščine, znanje in izkušnje, četudi so zanj neizogibno potrebne, še niso dovolj. Potrebno jim je dodati ljubezen do poučevanja, željo po posredovanju znanja in iskreno veselje ob tem, ko nekomu pomagaš doseči cilj: pa naj se razvije v potapljača, ki izgleda, kot da je rojen za ta šport, ali pa doseže samouresničitev že s tem, ko uspe pod vodo sneti svojo potapljaško masko.
Izrednega pomena za nas je, da smo dorasli posredovanju celotnega razpona znanj, od začetnih, rekreativnih do profesionalnih stopenj, s čimer lahko zadostimo domala vsem željam po izpopolnjevanju na področju potapljanja.

Z nami so zrasli vsi naši inštruktorji in divemastri, ki svoje znanje in ljubezen do potapljanja prenašajo dalje, predvsem pa se v Pro Divu dosledno držimo pravila: potapljaški tečaj ni nekaj, kar se kupi zgolj z denarjem. Do opravljenega tečaja ne vodi nobena bližnjica, temveč učenje in trening, v katerega mora tečajnik vložiti veliko truda, volje in dovolj časa. Kdor nima močne motivacije, postati odgovoren potapljač, tečaja ne bo mogel opraviti.

V času, ko je na globalnem tržišču mogoče kupiti zares kar koli, si štejemo v privilegij, da lahko svojim potapljačem pomagamo tudi pri izbiri vrhunske potapljaške opreme, za katere kvaliteto lahko vedno brezpogojno jamčimo, enako kot za vse naše opravljene servise. Verjamemo namreč, da nihče ni toliko premožen, da bi si lahko privoščil opremo slabe kvalitete – še posebej ne v svetu potapljanja, kjer ta cena zlahka postane previsoka.

Potapljanje je strast, avantura, včasih ekstremen šport. Je ostrina duha, osredotočenost in sprostitev, pobeg v drugačen svet.  Je prefinjena veščina komunikacije in neskončno zabaven način preživljanja prostega časa. A na prvem mestu je odgovornost do sebe, drugih in do vseh živih bitij, v katerih svetove vstopamo pri potapljanju.

Uravnoteženo razmerje vseh teh pomembnih dejavnikov poskušamo v Pro Divu ponuditi vsakomur, ki želi to odgovornost prevzeti tudi nase. Upamo si verjeti, da skoraj 2000 tečajnikov, ki smo jih brez izjeme popeljali pod morsko gladino, in skoraj 200 članov našega kluba, ki se v našem krogu redno zbirajo, najbolje priča, da naša prizadevanja dosegajo najvišja pričakovanja.

Bojan Majcen, lastnik in predsednik kluba Pro Dive

error: Kopiranje onemogočeno
X