Potapljaška potovanja

Zakaj potovati z nami

Nihče ne pravi, da doma ni najlepše. A če imate v sebi dve strasti, potapljanje in popotniški nemir, potem ste na pravem naslovu!

Ko izkusite, da potapljaško potovanje lahko pomeni le čisti oddih, pri katerem se lahko osredotočate na svoje podvodne izkušnje, v večerni zarji mirno počivate na potapljaški ladji, namesto da bi vas skrbelo, kako bo potekal jutrišnji dan, ko se zleknete na sonce med dvema potopoma in veste, da bo namesto vas nekdo drugi pazil na čas, ko za vas vedno skrbijo uslužne posadke, ki nas imajo za svoje najboljše goste in ko potapljaške dneve ali teden nadgradite še z zanimivimi kopenskimi doživetji, izleti in ogledi, potem veste, zakaj potovati z nami. Naša potovanja so vedno organizirana po najbolj dostopni možni ceni, kar pomeni mnogo ugodneje kot ponuja katerakoli turistična agencija. Sodelujemo z zanesljivimi partnerji tako doma kot v tujini, odhajamo na preizkušene lokacije in da ne pozabimo … v naših ekskluzivnih, majhnih skupinah je družba vedno odlična.

Naša doživetja najbolje opiše gibljiva slika in pripovedovanja naših potapljačev, ki smo jih posneli na Rdečem morju septembra 2018, na t. i. potapljaškem safariju, ki pomeni celotedensko plovbo z ladjo med najboljšimi lokacijami vse do skrajnega juga Rdečega morja in potapljanje v najtoplejši vodi, kar omogoča doživetja veličastnega in pisanega podvodnega življenja.

Ogled, vreden dobrih 10 minut vašega časa, če želite odgovor, zakaj na potapljanje z nami!

Fotografija in kamera: Tone Stojko, Bojan Majcen, Toni Štiherle; montaža in režija: Tone Stojko, Prodok TV

Organizacija individualnih potovanj

Četudi je potovanje v prijetni družbi lahko zelo lepa izkušnja, si včasih zaželimo več zasebnosti in individualnega pristopa.

Tudi tako posebne želje znamo pri Pro Divu uresničiti. Sestavili bomo individualni program potapljanja in potovanja, ki bo glede izbire destinacije, dolžine potovanja in števila ter obsega potapljaških dni prilagojen vašim osebnim željam, željam vaše družine ali vaše skupine, v kateri želite potovati. Potapljanje vključuje prisotnost in vodenje izkušenega inštruktorja, ki bo poskrbel za varnost vaših potopov na najboljših lokacijah in v sodelovanju s preizkušenimi potapljaškimi centri po svetu.

Glede na vaše želje lahko na takem potovanju opravite tudi katero od specialnosti ali ob pomoči inštruktorja izpolnite pogoje za katero od nadaljevalnih potapljaških stopenj.

Rdeče morje

Nastanitev v Egiptu

Ko se odločimo podvodne lepote Rdečega morja občudovati v obliki dnevnih izletov z ladjo, potovanje ponavadi zajema dva ali tri organizirane potope na dan, nastanitev v “all inclusive” hotelu 4* ali 5* v mestu Sharm el Sheikh, neposredno ob morju ali v naselju Naama Bay, letalski prevoz iz Ljubljane ali bližnjih letališč ter vso ostalo organizacijo potovanja. Potovanje je primerno za tiste, ki želite bolj sproščen in morda bolj turističen potapljaški oddih,  izpopolnjen s čudoviti dnevnimi in nočnimi potopi, med drugimi tudi na ladijsko razbitino SS Thistlegorm, ki velja za eno najzanimivejših svetovnih potapljaških lokacij.

Naslednji termin

Potapljaški safari

Potapljaški safari pomeni celotedensko plovbo z ladjo in potapljanje med najboljšimi lokacijami vse do St. Johnsa na skrajnem jugu Rdečega morja ali v nacionalnih parkih Deadalus Reef,  Brothers, Zabargad in Rocky Island.  Morje na teh lokacijah odlikuje izredna vidljivost, kar omogoča doživetja veličastnega in pisanega podvodnega življenja. Potovanje običajno začenjamo v pristanišču Port Ghalib, kjer se vkrcamo na potapljaško ladjo z izjemno ustrežljivo posadko, udobno namestitvijo, okusnimi obroki in popolno organizacijo do štirih potopov dnevno, med katerimi ostaja dovolj časa za počitek in druženje.

Naslednji termin
Indonezija

Flores in Komodo

Naši najbolj priljubljeni potapljaški destinaciji v Indoneziji sta otoka Flores in Komodo. Tam opravimo 20 do 30 potopov, nato pa se za nekaj dni ustavimo še na rajskem Baliju, kjer se med drugim potapljamo na razbitini US Liberty, v vodi, ki ima 30 in več stopinj. Potovanje traja približno 20 dni in je primerno za nekoliko bolj izkušene potapljače, saj se pogosto srečamo z močnimi podvodnimi tokovi, kjer »drift« postane edini način potapljanja. Morje, bogato s podvodnim življenjem, od morskih psov, želv, mant in jatami tropskih rib vseh vrst, ima temperaturo do 28 stopinj. Obvezen je tudi postanek med t. i. komodoškimi zmaji, varani, orjaškimi kuščarji, ki na Komodu bivajo pod UNESCO-vo zaščito v naravnem parku.

Filipini

Otoki Luzon, Boracay, Palavan, Panglao, Bohol

Republika Filipini je otoška država, ki jo sestavlja kar 7.107 otokov in leži v tropskem zahodnem Tihem oceanu. Poseljenih je manj kot polovica otokov, približno 2770. Oba največja otoka, Luzon in Mindanao, predstavljata dve tretjini ozemlja. Večina otokov je goratih z ozkimi obalnimi ravninami, s čudovitimi kotički za preživljanje dopusta. Otok Panglao/Bohol, ki meri 91 km2 in leži v provinci Bohol, jugozahodno od otoka Bohol, je ena najbolj zaželenih destinacij na Filipinih, predvsem zaradi peščene plaže Alona Beach s kristalno čisto vodo. Potapljanje je tukaj najbolj priljubljena dejavnost poleg snorkljanja, kajtanja, ribolova, izletov na druge otoke.

Tajska

Similanski in Surinski otoki

Polet v Bangkok in dalje na tajski Phuket, izleti po bližnjih otokih in potepanje, nakupovanje, uživanje. Po nekaj dneh sledi transfer v oddaljen kraj Kao Lak na zahodni obali Tajske, od koder izpljujemo v smer Similanskih otokov. Similanski otoki ležijo v vzhodnem delu Andamanskega morja, ki je del Indijskega oceana. Zaščiteni so kot tajski podvodni nacionalni park, kjer veljajo posebna pravila in spadajo med najboljših 10 potapljaških destinacij na svetu. Obiščemo slavni Richeli Rock, nad katerim se je navduševal tudi Jacques Cousteau. Čudoviti beli pesek, bujno zeleno rastlinje, turkizno modra voda – resnično sanjski otoki v vsakem pogledu, posebej, ko pogledate pod vodo!

Raja Ampat

Morje z največjo biodiverziteto na svetu

Raja Ampat ali dobesedno “Štirje kralji” je arhipelag 1500 otočkov, ki obkrožajo štiri večje otoke Misool, Salawati, Batanta in nekoliko manjši Kofiau. Leži ob Zahodni Papui na otoku Nova Gvineja v Tihem oceanu, ki ozemeljsko spada pod Indonezijo in je del Koralnega trikotnika, ki predstavlja področje z največjo morsko biodiverziteto na svetu. Tukaj najdemo kar 75% vseh znanih vrst koral in skoraj 1300 vrst rib, Raja Ampat je raj tudi za opazovalce ptic, ne le za potapljače. Naša plovba traja okoli 12 dni, s prenovljeno, a avtentično leseno potapljaško ladjo Liveaboard Mari, ki nudi vso udobje in veliko prostora za manjšo skupino potapljačev. Potovanje začnemo in zaključimo na indonezijskih otokih.

Mehika in Belize

Majevske skrivnosti in čudoviti koralni greben

Karibska državica Belize je znana po drugem največjem koralnem grebenu na svetu. Gliser nas iz Belize Cityja zapelje do otoka Caye Caulker, na bližnjem koralnem grebenu pa nam domačini pokažejo najlepše točke za potapljanje (Big Fish, Blue Hole, Chack Mool …) Tudi mehiški otoki so znani kot odlična destinacija za raziskovanje bogatega karibskega morja. Čakajo nas potopi na področju Cozumela (Palancar, Santa Rosa, Punta Sor, Paradise Reef, Chan-Ka Nab, Plancar Jardines, Garganta del Diablo …) in vzdolž mesteca Playa Del Carmen (Tortugers, The Wreck, El Cantil, Gran Cenote). Obiščemo stara majevska mesta, kot sta Chichen Itza in Uxmal in si ogledamo vrhunce majevske kulture, v prostem času pa uživamo na prelepih peščenih plažah.

Jadransko morje

Tudi Jadran ima svoje podvodne bisere

Čeprav se v Jadranskem morju največkrat potapljamo v Kostreni pri Reki v sklopu potapljaških tečajev, ki je ena najprijaznejših lokacij za učenje pod vodo, pogosto obiskujemo tudi druge lokacije v Istri, predvsem potopljene ladje, kot so Baron Gautsch, Hans Schmidt, Varese, Guiseppe Dezza, Titova ladja Vis … Podajamo se tudi v Dalmacijo, kjer lokalni potapljaški centri na Bolu, Hvaru, Visu in drugih dalmatinskih otokih za nas organizirajo potope na lepe potapljaške lokacije, ki jih tudi v Jadranu ne manjka.

Naslednji termin

POTAPLJAŠKO ZAVAROVANJE

Če želite zanesljivo zavarovanje, ki vam bo ponujalo zadostno kritje v vseh situacijah pri potapljanju in potovanju, priporočamo sklenitev potapljaškega zavarovanja DAN. Najoptimalnejša izbira za vse rekreativne potapljače, ki radi potujete, je paket Silver Sport, ki ponuja popolno kritje v vseh potapljaških nesrečah, brez omejitev glede na globino in vrsto potapljanja, ter tudi siceršnjo potovalno asistenco za vsa potovanja, smučanja in ostale poti po svetu, ki trajajo do 90-dni – z vsakim novim potovanjem prične ta rok teči ponovno. Zavarovanje krije vse zdravstvene, zbobozdravstvene in širok nabor drugih storitev, ki jih najdete podrobno opisane na spodnji povezavi.

Zavarovanje sklenete za vso leto z enkratnim plačilom premije, uredite pa ga na spletni strani DAN. Za primerjavo: posamično potapljaško zavarovanje, ki ga pri drugih ponudnikih sklenete za en teden potovanja, stane okoli 15€.

Skleni zavarovanje
error: Kopiranje onemogočeno
X