Začetni tečaj potapljanja

POTAPLJAČ ODPRTIH VODA (Open Water Diver – OWD)
owd

Tečaj Potapljač odprtih voda (Open Water Diver) je prvi korak k temu, da postanete potapljač za vse življenje! Pred vami je pot odkrivanja magičnega, skrivnostnega in privlačnega sveta, ki je skozi stoletja ali celo tisočletja ostal nedotaknjen in nespremenjen.

Znanje in veščine, ki si jih boste pridobili, vam bodo v pomoč tako na vaši prvi nepozabni potapljaški kot tudi kasneje, na vseh nadaljnjih potopih. Še preden boste zmočili svoje plavuti in stopili na pot potapljača, se boste morali naučiti nekaj pomembnih stvari o potapljanju. S študijem digitalnega gradiva in obiskom teoretičnega dela v obliki predavanj v naši sodobno opremljeni učilnici, boste usvojili znanje, ki vam bo poleg priprav v bazenu, ki so del OWD-tečaja, v pomoč pri potopih v odprtih vodah.

Prve med njimi boste opravili v okviru tečaja in opravili izpit, ki vam bo že omogočal potapljanje s potapljaškim partnerjem do globine 18 metrov kjer koli po svetu, a tudi iztočnico za nadaljevanje vašega izpopolnjevanja. Od tu dalje vas namreč čaka obilo možnosti nadgradnje svojega potapljaškega znanja s potapljaškimi specialnostmi, ki vodijo do nadaljevalnih potapljaških stopenj.

POMEMBNO: Pri nas tečaji, ki bi jih lahko zaključili ob enem koncu tedna, ne obstajajo. Bližnjic do pridobljenega certifikata ni in zgolj denar ni pot do uresničitve vašega cilja. Od vas bomo pričakovali veliko motivacije, truda in nekaj vloženega časa, v katerem boste opravili vse faze izobraževanja in pridobili vse potrebne veščine in znanja. 

Pomaknite se NAVZDOL, da si ogledate POTEK TEČAJA in kaj zanj potrebujete.

Informativna prijavaNaslednji tečaj

POTEK TEČAJA OWD

Tečaj je vsebinsko razdeljen na štiri sklope:

1

Informativni sestanek

v predavalnici v prostorih kluba na kopališču Pristan, kjer boste spoznali svoje inštruktorje in izpolnili potrebno dokumentacijo za pristop k tečaju. Dogovorili se bomo o poteku in urniku tečaja, običajno se informativni sestanek prične ob 18. uri.

Termin naslednjega tečaja

2

Teoretični del

ki je razdeljen na 6 lekcij in pisni test. Predavanja potekajo ob projekcijah na velikem platnu in predstavitvi prave opreme, ki jo imamo vso na voljo v neposredni bližini predavalnice.  Traja minimalno 18 do 24 ur, po predhodnem študiju digitalnega gradiva doma. Predavanja običajno potekajo po 18. uri.

3

Potopi v zaprtih vodah

v kopališču Pristan izvedemo najmanj pet treningov po pet ur, glede na individualne potrebe tečajnikov lahko tudi več. Vaje se izvajajo v bazenu globine od enega do štirih metrov. Skupno trajanje praktičnega dela: 15 do 20 ur. Po koncu treningov v bazenu sledi pisni izpit.

4

Potopi na morju

štirje potopi do maksimalne globine 18 metrov se opravijo preko konca tedna na morju. Tečajniki opravijo praktični del izpita in če so bili pri tem uspešni, ob zaključnem dogodku takoj prejmejo svoje OWD-izkaznice in certifikate, prvo vstopnico v fantastični svet pravega potapljanja.

V ceno tečaja je vključena vsa potrebna literatura Potapljač odprtih voda v slovenskem jeziku (digitalno gradivo, dostopno na aplikaciji mySSI), tečajniki pa prejmejo tudi potapljaški dnevnik za vpise svojih potopov.

Vsakdo, ki je dobrega zdravja, primerne fizične kondicije in rad preživi veliko časa v vodi, se lahko udeleži potapljaškega tečaja.

Tečaj lahko opravljajo tudi mladi že od 10. leta dalje, le da med 10. in 15. letom pridobijo certifikat Junior potapljač odprtih voda, s katerim se lahko 11- in 12-letniki potapljajo do 12 metrov globine v spremstvu profesionalnega ali certificiranega odraslega potapljača, mladi med 12. in 15. letom pa do 18 m globine, prav tako v spremstvu odraslega potapljača, ter opravljajo največ dva potopa dnevno.

Za tečaj potrebujete veliko dobre volje, kopalke, brisačo in ABC-potapljaško opremo (masko, dihalko in plavuti).

Informativna prijavaNaslednji tečaj

error: Kopiranje onemogočeno
X