Kdo smo

Bojan Majcen

SSI Master Instructor; inštruktor CMAS, DAN, PSS

“Ko sem se pred desetletji prvič soočil z izzivom potapljanja, sem si želel, da bi usodna privlačnost postala to, kar je danes, po več kot 4200 potopih: moj način življenja. Ustanovitev lastnega potapljaškega kluba Pro Dive mi je omogočila, da svoj poklic opravljam po najvišjih standardih, z vrhunsko opremo in pedagoškim pristopom, ki na potapljače ne prenaša le ljubezni do raziskovanja podvodnih svetov, temveč jih opremi z nujno potrebnimi veščinami in veliko mero odgovornosti. Vodim tečaje in specialnosti vseh kategorij SSI, pogosto v sodelovanju z ostalimi instruktorji našega kluba, a vendar je prav vsak tečajnik deležen moje pozornosti v tisti fazi tečaja, ko jo najbolj potrebuje. Med skoraj 2000 tečajniki, ki so doslej obiskali moje tečaje, veljam za strogega instruktorja, ki pa dobro razume, da potapljanje ni veščina, s katero se rodimo. Zato zame slabi tečajniki ne obstajajo – vsak od njih je le dokaz mojega uspeha. Kot lastnik trgovine, pooblaščene za servis in prodajo potapljaške opreme, znam prepoznati in pogosto takoj odpraviti vsakršne težave z opremo, ki jih tečajniki utegnejo imeti pri svojem treningu. Za svoje najstrožje ocenjevalce štejem najmlajše, ki vedno vračajo le neposreden odziv, zato z veseljem opravljam tudi Scuba Rangers tečaje in z otroci praznujem rojstne dneve na bazenu. Velik del leta preživim na potovanjih po številnih svetovnih morjih in oceanih, v družbi potapljačev in nepogrešljive spremljevalke: podvodne fotografske opreme, ki v potapljanje vnaša še eno mojo ljubezen, fotografijo.”

Kevin Majcen

Diplomirani športni trener, inštruktor potapljačev odprtih voda (SSI OWI), inštruktor specialnosti (SSI SI) in inštruktor prostega potapljanja (SSI FDI)

“Potapljanje me spremlja od malih nog, saj je služba in strast mojega očeta, ki me je s to dejavnostjo »okužil« do te mere, da sem leta 2007 opravil prvi tečaj, danes pa sem na pragu instruktorske stopnje tako v potapljanju na vdih kot tudi instruktorja za potapljače odprtih voda. Sem aktiven športnik, nogometni sodnik in študent magistrskega študija Fakultete za vede o zdravju v Izoli, v prostem času pa sodelujem kot asistent pri potapljaških tečajih vseh stopenj in, kar me posebej veseli, servisiram potapljaško opremo kot avtorizirani serviser. Pogosto v bazenu delam tudi z najmlajšimi in aktivno sodelujem pri vsem, kar je potrebno za dobro delovanje našega potapljaškega kluba.”

Boštjan Klajnšek

SSI Advanced Open Water Instructor in inštruktor specialnosti

“Že kot otrok sem pod vodo preživel veliko časa v opazovanju podvodne flore in favne, leta 2004 pa sem izpolnil svojo življenjsko željo in postal potapljač. Od takrat sem opravil preko 1000 potopov v Jadranskem, Rdečem in Sredozemskem morju, v rekah, jezerih in ribnikih; najraje pa pod vodo raziskujem razbitine. Potapljanje je moj balzam za dušo; pobeg od vsakodnevnega bučnega življenja in to izkušnjo in znanje rad prenašam tudi na tečajnike. V veliko zadovoljstvo mi je, ko vidim, da z mojo pomočjo premagujejo svoj strah in že med samim tečajem krepijo samozavest, hkrati pa pridobijo spoštljivejši odnos do morja in so tudi ekološko bolj osveščeni. Zato je najlepše, ko z njimi opravim tečaj Potapljač odprtih voda, z enako vnemo in energijo pa izvajam tudi vse nadaljnje specialnosti, ki jih poučujemo v klubu Pro Dive, med drugim tudi Morsko ekologijo in Scuba Rangers tečaj za najmlajše.”

Rene Hernah

SSI Divemaster

“Leta 2009 sem svojo potapljaško kariero začel v Pro Divu, tedaj morda iz radovednosti, danes pa se zavedam, da je potapljanje ena redkih dejavnosti, ki zares zbistri misli in omogoča odklop od vsega ostalega sveta. Doslej sem v Jadranskem in Rdečem morju ter slovenskih jezerih in rekah opravil preko 360 potopov. Ker sem zaposlen v Slovenski vojski, dolgotrajni treningi, ki jih pogosto opravljam tudi v bazenu, zame niso nič posebnega; pri tečajih vseh stopenj asistiram instruktorjem in s tečajniki najraje utrjujem vaje, kot so snemanje maske pod vodo, vzdrževanje nevtralne plovnosti in druge potrebne veščine, ki jih tečajniki morajo usvojiti. Sam skozi njihove izzive nabiram lastno znanje in izkušnje poučevanja, ki mi je sicer v veliko veselje.”

Damir Kranjec

SSI Divemaster

“Verjetno sem leta 2011 prejel najlepše darilo za rojstni dan: potapljaški tečaj, saj sem se že dolgo želel v morje potopiti dlje, kot mi je omogočal en sam vdih. Ko sem prvič začutil mir in tišino podvodnih svetov ter občutek breztežnosti v opazovanju barv in življenja pod vodo, zame ni bilo poti nazaj: po skoraj 300 potopih nadaljujem potapljanje na profesionalni stopnji. V Pro Divu največkrat sodelujem pri treningih v bazenu pri začetnih in nadaljevalnih tečajih, na potapljaških potovanjih sem rad desna roka instruktorju in pomoč potapljačem, ki šele stopajo na pot potapljanja.”

Jana Kovačec

SSI Divemaster

“Poučevanje, s katerim je povezan tudi moj poklic, mi odpira možnosti spoznavanja novih in zanimivih ljudi, z vajami in treningi pa vedno izpopolnjujem tudi svoje znanje in veščine. V največje veselje mi je delo z najmlajšimi, zato pogosto izvajam tudi praznovanja rojstnih dni na bazenu. Potapljanje je moja strast, ki me izpopolnjuje in osvobaja, pod vodo se počutim popolno. Potapljam se preko deset let, vse od začetkov kluba Pro Dive, in v tem času sem opravila preko 200 potopov. Najbolj me navdušujejo globine Rdečega morja, še posebej takrat, ko imam možnost plavati z morskimi psi, ki so zame najčudovitejša bitja podvodnega sveta.”

Joži Vogelnik

SSI Divemaster

“Odločitev za vpis v prvi potapljaški tečaj leta 2012 vidim danes kot eno najboljših življenjskih odločitev. Kot specialist oralne kirurgije z implantologijo z zasebno ordinacijo na Ptuju imam sicer izjemno zahteven vsakdanji ritem, zato mi potapljanje ponuja brezmejne pustolovščine, ki jih je največji užitek deliti z drugimi potapljači. Do sedaj sem opravil 375 potopov, najlepše med njimi sem doživel v Indoneziji leta 2016, kjer smo na Komodu in Floresu srečali preko 20 mant in doživeli dva najboljša adrenalinska drift potopa. Nepozabni pa so tudi potopi na Rdečem morju, predvsem na ladijske razbitine. Potapljaška potovanja na eksotična morja izkoristim tudi za vodenje potopov in za to, da svoje izkušnje delim z drugimi, morda manj izkušenimi potapljači, s tem pa izpopolnjujem tudi svoje veščine, za katere verjamem, da jih je vedno mogoče nadgrajevati. V Pro Divu sodelujem pri izvedbi tečajev in programov, zdi pa se, da se potapljači na svojih potapljaških potovanjih v moji družbi zaradi mojega osnovnega poklica počutijo še bolj varne  …”

error: Kopiranje onemogočeno
X