Junior Potapljač odprtih voda

Kot za vse spretnosti tudi za potapljanje velja: prej ko se jih naučimo, bolje jih ponotranjimo. Prvi potop že pri 10 letih!

Otroci se pogosto potapljanja učijo lažje kot odrasli, saj imajo manj privzgojenih strahov, njihova motorika je bolj dinamična, potapljaška oprema pa je zanje prilagojena na način, da jim aktivnosti ne otežuje nič bolj kot odraslim. Hkrati potapljanje prinaša številnim družinam izredno dodano vrednost preživljanja prostega časa, kadar se potapljajo tako starši kot otroci.
Tečaj Junior Potapljač odprtih voda poteka enako kot tečaj za odrasle, s tem da otrokom predvsem pri praktičnem delu v bazenu in morju individualno posvetimo več pozornosti. Otroci med 10. in 15. letom pridobijo certifikat Junior Potapljač odprtih voda, s katerim se lahko 11- in 12-letniki potapljajo do 12 metrov globine v spremstvu profesionalnega ali certificiranega odraslega

potapljača, mladi med 12. in 15. letom pa do 18 m globine, prav tako v spremstvu odraslega potapljača, ter opravljajo največ dva potopa dnevno. Pred začetkom tečaja so tako otroci kot starši oz. skrbniki seznanjeni s tveganji in pravili ravnanja ter podpišejo pristopno izjavo.

error: Kopiranje onemogočeno
X