O POTAPLJAŠKEM TEČAJU

Prostori potapljaškega kluba PRO DIVE v kletnih prostorih kopališča Pristan, kjer so bili trije večeri teoretičnega dela, dva kompletna vikenda in še dodaten večer na bazenu prostor, kjer smo tečajniki dobili veliko novih informacij o potapljanju in vsem, kar je povezano z njim. Spoznavanje tečajnikov, glavnega inštruktorja številka 59425 (Bojana ;-)), poleg njega pa še Boštjana in Damirja, je bilo del srečanj.

Pa je šlo iz teorije v prakso … pa ne v vodi, temveč na suhem, tudi v temi. Tudi to je del potapljanja. Spoznavanje opreme, pravilna izbira opreme in sestavljanje posameznih delov. Nekaj dodatnih vaj na suhem in šli smo prvič v bazen. Tam je postalo pestro in zanimivo. Napake in napakice in hitro podihan skoraj ves zrak iz jeklenk so bili pokazatelji naše neizkušenosti. Zaradi res dobrega vodenja je bilo vse videti lažje, kot je bilo v resnici, in kmalu smo eni prej, eni kasneje razumeli delovanje opreme, pomen vse teorije in začeli uživati v vodi. Bazenskega dela tečaja je bilo veliko, pet krat po pet ur so nas mučili in razvajali.

Pisanje testa je bilo tokrat res zabavno, saj je bilo poskrbljeno za to, da med iskanjem pravih odgovorov nismo bili žejni. Menda je bilo tako prvič in zadnjič, a je bila vseeno osvežujoča izkušnja. (zahvala gre Lani za njeno vikanje in Vinarstvu Dopler)

Manjkali so le še potopi v morju, ki  smo jih opravili čez vikend v Kostreni, in s tem zaključili naš začetni SSI OWD potapljaški tečaj. Sedaj  smo že certificirani potapljači  in se bomo vsi lahko podali novim podvodnim dogodivščinam naproti.

Andreja in Nina

error: Kopiranje onemogočeno
X