POTAPLJANJE NA FILIPINIH

marec, 2019

25marVes dan12aprPOTAPLJANJE NA FILIPINIHPrijave zaključene!

Podrobnosti

Po dolgi zimi nas čakajo zaslužene potapljaške počitnice na oddaljenih Filipinih in za konec še posladek na Tajskem v glavnem mestu Bangkok. V mesecu marcu je na Filipinih in na Tajskem višek sezone. To pomeni vroče vreme brez dežja s povprečno dnevno temperaturo med 29 in 35°C in prijetnimi nočnimi temperaturami med 26 in 30°C. Vlažnost zraka je med 70 in 85 % in je zato tudi mnogo bolj vroče, kot pri nas pri enakih temperaturah. Temperatura morja je kot nalašč za bolj zmrzljive: od 28 do 30°C.

Republika Filipini je otoška država, ki jo sestavlja kar 7.107 otokov in leži v tropskem zahodnem Tihem oceanu. Filipini so od celinske Azije oddaljeni okoli 100 kilometrov jugovzhodno. Poseljenih je manj kot polovica otokov, točneje približno 2770. Oba največja otoka, Luzon in Mindanao, predstavljata dve tretjini ozemlja. Večina otokov je goratih z ozkimi obalnimi ravninami, s čudovitimi kotički za preživljanje dopusta.

Na otoku Panglao/Bohol, preživimo 11 dni. Otok meri 91 km2, leži v provinci Bohol, jugozahodno od otoka Bohol. Je ena najbolj zaželenih destinacij na Filipinih, predvsem zaradi peščene plaže Alona Beach s kristalno čisto vodo. Potapljanje je tukaj najbolj priljubljena dejavnost poleg snorkljanja, kajtanja, ribolova, izletov na druge otoke.

Bangkok je eno od najhitreje rastočih in ekonomsko najbolj dinamičnih mest v jugovzhodni Aziji. Čeprav domačini verjamejo, da Bangkok raste v regionalno središče, ki bi tekmovalo s Singapurjem ali Hong Kongom, pa to mesto tarejo velike težave z infrastrukturo ter socialne težave, ki so posledica hitre rasti. Znano je predvsem kot ena najbolj obiskanih svetovnih turističnih destinacij.

Za več informacij nas kontaktiraj!

 

Čas

25 marec 0:00 - 12 april 23:59

Lokacija

Filipini, Tajska

Panglao, Bohol, Filipini; Bangkok, Tajska

error: Kopiranje onemogočeno
X