TEČAJ PRVE POMOČI IN NUJNE OSKRBE S KISIKOM

december, 2019

12dec18:00TEČAJ PRVE POMOČI IN NUJNE OSKRBE S KISIKOMZa življenje!

Podrobnosti

V četrtek, 12.  decembra 2019, ob 18. uri vabljeni na

tečaj prve pomoči za potapljače in tečaj nujne oskrbe s kisikom (Oxygen Provider).

Tečaj prve pomoči organiziramo v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Maribor. V okviru projekta “Za življenje!” študentje medicine v Mariboru organizirajo obnovitvene tečaje prve pomoči, na katerih se dotaknejo predvsem temeljnih postopkov oživljanja (TPO), dela z avtomatskim zunanjim defibrilatorjem (AED), nekaterih nujnih stanj (srčna in možganska kap, epilepsija), ustavljanja krvavitev in imobilizacije ter položaja za nezavestnega in zapore dihalne poti in oživljanje utopljenca. Tečaj je primeren za nepotapljače in potapljače.

Tečaj je sestavljen iz dveh delov – najprej teoretični uvod (1 ura) in praktični del (2 uri), ko tečajniki krožijo v 4 skupinah po praktičnih postajah in tam vse slišano še vadijo.

Cilj tega tečaja je predvsem ustvariti splošno zavedanje, da lahko vsak posameznik pomaga sočloveku, potapljaču … po svojih najboljših močeh, znanju in tako poveča možnost preživetja v raznih primerih nesreč oz. drugih življenju ogrožajočih dogodkov.

Hkrati je tečaj obvezen za vse potapljače, ki jim je tečaj potekel za obnovo licence, in za vse, ki bi želeli in bodo opravljali višje kategorije in SSI specialnosti: STRES IN REŠEVANJE, MASTER DIVER, DIVEMASTER in INŠTRUKTORSKE tečaje.

Po opravljenem tečaju prejmejo potapljači dva certifikata DAN: “First Aid Provider” in “Oxygen Provider”.

Dodatne informacije in prijave na info@prodive.si in na sedežu kluba v potapljaški trgovini Belinda sport ali preko informativne prijave.

Klubski prostori, kjer se izvajajo tečaji, se nahajajo v Kopališču Pristan v Mariboru.

Čas

12 december 18:00

Lokacija

Klubski prostori kluba Prodive

Koroška 33, Maribor

error: Kopiranje onemogočeno
X