POTAPLJAŠKI SAFARI NA RDEČEM MORJU

oktober, 2019

12oktVes dan19POTAPLJAŠKI SAFARI NA RDEČEM MORJUOktobrski termin

Podrobnosti

Želja vsakega potapljača je potapljanje na jugu Rdečega morja!

Oktobra se že drugič odpravljamo na enega najlepših potapljaških safarijev – v nacionalne parke Deadalus Reef, Zabargad in Rocky Island.

Medtem ko je pri nas jesen že pokazala zobe, na skrajnem jugu Rdečega morja še prevladujejo poletne temperature. Rdeče morje ima 28 do 30 stopinj, zrak pa med 30 in 35. Naša ladja meri 36 metrov, ima udobne dvoposteljne kabine z lastno prho in straniščem …

Vsak dan lahko opravimo štiri potope. Raj na zemlji – oz. na morju! Oddih v pravem pomenu besede, nadvse ustrežljiva posadka nam je na razpolago domala štiriindvajset ur na dan. Pred vsakim potopom inštruktorji opravimo briefing, ponazorimo in razložimo, opozorimo, na kaj biti pozoren. Tukaj bomo morda videli želvo, tam moreno, tukaj morda morsko kravo, morskega psa, barakudo, napoleona, manto … – če neverjetnih koral in drugih milijonov različnih vrst rib sploh ne omenjamo! Ko se enkrat potopimo v Rdeče morje, se nam zdijo druga bližja morja kakor črno bela televizija v primerjavi z barvno … Dovolj je, da se spustimo v globino in že se okoli nas odvija popolnoma drug, živopisan svet razkošnega in neokrnjenega morskega življenja.

Potapljaška pot se bo pričela na Letališču Jožeta Pučnika – Brnik, od koder bomo poleteli do mednarodnega letališča Hurgada. Po opravljenih carinskih formalnostih nas bo avtobus odpeljal do pristanišča v Port Ghalibu, kjer se bomo vkrcali na ladjo za cel teden. Dnevno so predvideni in se lahko opravijo trije dnevni in en nočni potop, skupno predvidenih od 18 do 20 potopov. Potopi so
primerni za odgovorne potapljače vseh potapljaških kategorij. Zaradi višje sile ali dogovora lahko pride do sprememb. Ladjo zapustimo v pristanišču Port Ghalib, od koder se odpeljemo v Hurgado, kjer preživimo sproščujoč zadnji dan. Sledi povratni let iz Hurgade na Brnik.

Prijave so mogoče do zasedbe prostih mest! Za več informacij nas kontaktiraj!

Nekaj utrinkov iz lanskega safarija si lahko ogledate v spletni galeriji na na videu!

Čas

12 oktober 0:00 - 19 oktober 23:59

Lokacija

Rdeče morje, Egipt

Port Ghalib

error: Kopiranje onemogočeno
X